براساس اعلام گمرک کل کشور چین و عراق در سال ۱۴۰۳ بزرگترین مقاصد صادراتی کالاهای ایرانی بودند.
به گزارش صدای بورس، براساس اعلام گمرک در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۳ بدون احتساب صادرات نفت، برق، خدمات فنی و مهندسی و صادرات از محل تجارت چمدانی، ارزش صادرات با افزایش ۱۸/۷۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ به ۵۳/۴ میلیارد دلار رسیده و همچنین وزن صادرات با حدود ۱۴۱ میلیون تن با افزایشی ۱۲/۶۷ درصدی روبه رو است.
طی این بازه زمانی صادرات کالاهای پتروشیمی با وزن ۵۸/۵ میلیون تن و ارزش ۲۳/۵ میلیارد دلار با افزایش ۲۹ درصدی در وزن و ۳۱/۲۷ درصدی در ارزش دلاری مواجه شده است.
سه قلم عمده کالاهای صادراتی در یازده ماهه سال جاری، گاز طبیعی با حدود ۶/۶ میلیارد دلار و سهم ۱۲/۴۶ درصد، پروپان مایع شده با ۳/۳ میلیارد دلار و سهم ۶/۲۴ درصد و متانول با حدود ۲/۱ میلیارد دلار و سهم ۳/۸۶ درصد بوده است.
براساس این گزارش متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای صادراتی از ۳۵۹ دلار در یازده ماهه سال ۱۴۰۲ به ۳۷۸ دلار در یازده ماهه سال ۱۴۰۳ رسیده که نشانگر افزایش حدود ۵/۴۲ درصدی است.
بزرگترین مقاصد صادراتی ایران نیز به ترتیب چین با ۱۳/۸ میلیارد دلار، عراق با ۱۱/۲ میلیارد دلار، امارات متحده عربی با ۶/۶ میلیارد دلار، ترکیه با ۶/۴ میلیارد دلار، افغانستان با ۲/۲ میلیارد دلار، پاکستان با ۲/۲ میلیارد دلار و هند با ۱/۸ میلیارد دلار بوده است.
این هفت کشور در مجموع سهمی در حدود ۸۲/۰۹ درصد از وزن و ۸۲/۷۸ درصد از کل ارزش صادرات کشور را به خود تخصیص داده اند.
مدیر پژوهش توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس ضمن تاکید بر لزوم تقویت نقش مدیریت پژوهش در پیشبرد برنامههای مختلف ذیل سند راهبردی سازمان گفت: سند راهبردی متناسب با نیازهای بازار سرمایه کشور و وظایف نهاد ناظر بازبینی خواهد شد و پایش برنامهها با جدیت ادامه مییابد.
مدیرعامل سرمایهگذاری مسکن گفت: متناسب با تحولات بازار مسکن، برنامههای جدیدی در زمینه فروش واحدهای مسکونی و تجاری، افزایش سرمایه و عرضه اولیه (زیرمجموعههای خود) در سال جاری در دستور کار خواهیم داشت.
نظر شما